Bättre sent än aldrig 

Efter alla år med olika läkare, olika resultat, olika mediciner, så träffar jag en läkare som verkligen lyssnar på mig och går på djupet med att testa allt möjligt för att få svar på vad det är för matallergi som ger mig såna magkramper då och då och som får mig att må dåligt i princip varje dag. Tydligen är jag mjölkproteinallergiker. 

När jag var nyfödd sa läkarna att jag var laktosintolerant och jag fick sojamjölk som ersättningsmjölk. Det var ett antal år sedan och därför har nog ingen egentligen fastställt vad det egentligen var som jag inte tålde i mjölken. Endast 0,2% i Sverige är tydligen allergiska mot mjölkprotein bevisligen och det är väldigt ovanligt att ha kvar det i vuxen ålder för det brukar växa bort, men detta hände tydligen aldrig. 

Alltså har jag i cirka 30 år dagligen tryckt i mig mat som gör mig sjuk. När jag googlat en lista på biverkningar eftersom det tydligen är farligt att utsätta kroppen för detta om man inte tål det, är listan lång..

Alltså kommer nog det mesta av mina eksem från detta (som aldrig heller då växt bort) och det kan till och med vara så att min astma är värre på grund av detta.

Det känns både underbart och jobbigt på samma gång, då jag alltid fått mixa och testa med mat och nu kände att jag mått någorlunda ok längre stunder. Men det är klart, när kramperna väl kommer är de stunderna förjävliga. Nu ska jag ladda om batterierna och bara tänka på att det kommer bli så mycket bättre med allt! Sömnen kommer nog också påverkas, vilket jag särskilt som yngre hade problem med. Så mycket påverkas man tydligen av detta..Lycka!! 🙂

Wish me luck! 😉Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s