Tomt😳

Det hÀr med Corona assÄ..Det kÀnns som att allt har satts pÄ paus.

NÀr vi fick lillan kÀnde jag att en del förÀndrades, med att vÀnner kanske inte hörde av sig lika ofta. Den kÀnslan att de tÀnker man har fullt upp ÀndÄ. Eller inte kan ses pÄ en helg för man Àr upptagen med barn. Vi har dock givit varandra möjlighet att fÄ gÄ ut med vÀnner, jag och sambon och ha egentid dÄ och dÄ, men nÀr Corona kom sprack ju allt liksom.

DĂ„ kĂ€ndes det som att alla isolerat sig, stĂ€ngt dörrar, lĂ„st in mobilen och gĂ„tt i ide. Som att det blev ett stort mörkt, svart hĂ„l bara. Var försvann umgĂ€nget, var försvann de hĂ€rliga middagarna med skratt och springande barn. Var försvann kramarna, var försvann livet?…

Klart jag förstÄr isoleringen för det gjorde vi ocksÄ rÀtt lÀnge i början. Men det Àr nu vi borde höra av oss mer till alla vi kÀnner. Se hur de mÄr, vad som hÀnder. Ensamheten kan vara skrÀmmande för mÄnga just nu. Vet inte hur jag hade mÄtt om jag inte haft min lilla familj.

Nu Àr det omöjligt för oss att hÄlla sig instÀngda, dÄ lillan mÄste pÄ förskolan, jag mÄste jobba igen och sambon har skolan som rullar pÄ. Vi tÀnker mycket pÄ att hÄlla distans, sprita hÀnderna (och sjÀlvklart tvÀtta) och inte hamna i större sammankomster. Jag jobbar mest hemifrÄn ocksÄ. Det var ganska nyss vi började trÀffa familj igen och trÀffas inomhus, det har vi inte gjort pÄ ett halvÄr innan. DÄ har det varit utomhus och pÄ flera meters avstÄnd. KÀndes nÀstan konstigt i början att inte hÄlla distans, men nu kÀnns det hÀrligt att se lillan bÄde leka med sin faster och krama sina kusiner. GlÀdjen kom liksom tillbaka. TÀnk att som vÄrt barn vÀxa upp med att bara mamma och pappa fÄr hÄlla en. Det kÀnns skrÀmmande tycker jag nÀr jag tÀnker pÄ det. Vi hoppas vi kan fortsÀtta trÀffa nÄgra ur vÄr familj sÄ som vi har det nu. VÀnner hÄller vi fortfarande distansen med. Hur gör ni?

Corona kommer finnas kvar i vÄra liv lÀnge nu tror jag. Mutera sig och skapa kaos. Det Àr sorgligt, men det Àr vad det Àr. Vi fÄr bara lÀra oss leva med det helt enkelt och anvÀnda sunt förnuft.

Vill verkligen inte smitta nĂ„gon och hoppas inte fĂ„ det heller, dĂ„ jag Ă€r astmatiker och rĂ€dd det slĂ„r extra hĂ„rt mot mina lungor. Haft en ”förskole-förkylning” som jag fĂ„tt av lillan nu och hostat sönder halsen, haft sömnlösa nĂ€tter, sĂ„ tanken pĂ„ att fĂ„ Corona Ă€r hemsk 😟

Hoppas ni dĂ€r ute som lĂ€ser detta, fĂ„r hĂ„lla er friska och att era nĂ€ra och kĂ€ra ocksĂ„ Ă€r ske. Vi Ă€r i detta kaos tillsammans och hoppas vi bekĂ€mpar detta sĂ„ att sĂ„ fĂ„ som möjligt drabbas❀

Trevlig helg pĂ„ er!🎈

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s