Förlossningsinfo😅

Idag har vi varit pĂ„ Förlossningsinfo pĂ„ SÖS. Mycket av det som de gick igenom Ă€r sĂ„nt man (lĂ€s jag) redan vet, men det Ă€r alltid bra att lyssna pĂ„ sĂ„na hĂ€r informationsmöten, dĂ„ det kan dyka upp nĂ„got nytt. Det kom lite sĂ„na aha-grejer som jag inte visste om innan. Bland annat att man blir masserad vid magen efter ungen kommer ut, för att man ska lĂ€ka bĂ€ttre efter moderkakan och allt kommit ut. AlltsĂ„ ingen skön massage utan en som gör rĂ€tt ont och Ă€r oskön. SĂ„na grejer kan ju vara bra att vara förberedd pĂ„ sĂ„ man minns att det Ă€r en del efterarbete sĂ„ att sĂ€ga Ă€ven efter barnet kommit ut och inte bara process klar nĂ€r hon lĂ€ggs pĂ„ bröstet.

En annan aha-kÀnsla var nÀr de berÀttade om en metod av de som man kan ta till hjÀlp nÀr man vill ha hjÀlp med smÀrtan vid förlossningen, som jag helt missat. De sprutar tydligen in destillerat vatten i ryggen pÄ vissa punkter. Det gör ont likt ett getingstick i upp till en minut efter vattnet sprutats in, men sen domnar det liksom till pÄ de stÀllena man fÄtt vattnet insprutat sÄ man inte kÀnner smÀrtan lika mycket, av det pÄgÄende förlossningsarbetet. Intressant.

NÀsta vecka blir det nÄgon form av FörÀldrakurs. Hur livet förÀndras nÀr man vÀl kommit hem med babyn gissar jag pÄ. FortsÀttning följer!

IMG_2004

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s