Sjukgymnast sopar bort det sjuka!🛠

Fick komma till en sjukgymnast idag som Àr specialiserad pÄ gravida.

Åh sĂ„Ă„Ă„ hĂ€rligt! Hon kĂ€nde hur stel jag Ă€r och hur ont jag hade lite hĂ€r och var. SĂ„ jag fick hjĂ€lp med ”tens” som mjukar upp och nĂ„gon sorts massage-grej hon höll mot ryggen, samt att hon tryckte ut frĂ„n ryggraden och knĂ€ckte lite sĂ„ jag fick lĂ€ttare att andas efter mina lĂ„sningar försvann.

En sĂ„ bra grej Ă€r att jag ska fĂ„ gĂ„ pĂ„ vattengympa i sĂ„n varm bassĂ€ng, wow!😍

Först sĂ„g hon att min hĂ„llning var dĂ„lig. Jag Ă€r ju rĂ€dd jag lutar mig bakĂ„t för mycket men istĂ€llet lutar jag för mycket fram tydligen haha.. Jag fick med mig övningar att göra och Ă€ven en lista pĂ„ saker att tĂ€nka pĂ„ nĂ€r man Ă€r gravid och har ont som jag. Jag har kĂ€nt mig ”lat” nu nĂ€r jag inte kan röra mig sĂ„ bra och liksom vaggar fram. Gravid-ischiasen gör att jag ibland mĂ„ste stanna för det gĂ„r helt enkelt inte att fortsĂ€tta gĂ„. Hon sa till mig nu att undvika trappor (jag har sett trapporna upp till lunch-haket som bra trĂ€ning..) högst gĂ„ 30 min per dag, anvĂ€nda stavar helst och dĂ„ kan jag fĂ„ gĂ„ 40 min MEN inte mer. Jag ska komma ihĂ„g att jag har ett energikonto under dagen som jag mĂ„ste tĂ€nka pĂ„ att spara av hela tiden sĂ„ det inte tar slut för tidigt pĂ„ dagen, för det Ă€r dĂ„ det blir svĂ„rt att gĂ„ för mig. Och just det, jag ska SITTA NED nĂ€r jag tar pĂ„ mig skorna. Haha sĂ„na enkla saker Ă€r för mig sĂ„ onödiga, eller jag tĂ€nker verkligen inte sĂ„. Jag tĂ€nker att klart jag ska stĂ„ och ta pĂ„ mig sĂ„ lĂ€nge jag kan. Idiotiskt, jag sliter ju bara pĂ„ kroppen nĂ€r jag Ă€r sĂ„ envis🙈

Under natten borde jag ha en kudde under magen nÀr jag sover, en mellan knÀna och sedan gÀrna bulla upp vid huvudet med sÄ det kÀnns bekvÀmt, inte hiva mig upp nÀr jag ska pÄ toa, utan försöka rulla ur sÀngen hellre.

KĂ€nns bra att nĂ„gon sĂ€ger stopp nĂ€r jag sjĂ€lv inte kan kĂ€nna av hur jag borde göra😂

Nu kan det bara bli bÀttre!

 

(Enda spegeln jag har för att föreviga den evigt vÀxande magen- toan pÄ jobbet haha)

 

IMG_1999.jpg

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s