Min dag pĂ„ 3 minuter📓

Älskar böcker som fĂ„r en att mĂ„ bra. Som förbĂ€ttrar ens vardag pĂ„ enkla sĂ€tt. DĂ€rför vill jag tipsa om en bok som jag sjĂ€lv har hemma i bokhyllan. Jag tycker det Ă€r bra med eftertanke och att hitta det bĂ€sta i dagarna, Ă€ven om vissa kan kĂ€nnas grĂ„ och intetsĂ€gande, som om de bara seglat förbi hastigt.

Denna bok ”Min dag pĂ„ 3 minuter”, Ă€r enkel att skriva i, dĂ„ det inte ska ta mer Ă€n just 3 min och man fĂ„r reflektera över vad som egentligen har hĂ€nt under den dag som gĂ„tt och mĂ„nga gĂ„nger börjar jag uppskatta dagarna mer efter, Ă€n hur det kĂ€ndes innan jag skrev i den.

Som exempel; (det stÄr olika tankar/frÄgor/funderingar för varje dag du skriver i) Du ska kanske skriva ner 3 positiva saker som hÀnt under dagen, skriv ner en god gÀrning du gjort, skriv 3 saker du just nu Àr tacksam över och skriv ned vad du lÀngtar efter i framtiden som mest just nu.

Plötsligt sitter man en dag och tÀnker oj vad kan jag skriva ned i boken, som jag kan ha gjort som en god gÀrning? Och vips kanske du lyfter blicken mer Àn vanligt och ser att det faktiskt finns nÄgon nÀra vÀn, eller kanske en frÀmling som behöver hjÀlp, vilket du tidigare kanske inte ens reflekterat över.

Boken fÄr en att tÀnka till, bÄde medvetet och helt klart omedvetet. Vilket jag tycker Àr himla bra! Det sÀtter igÄng mycket bra tankar.

Vissa dagar kanske har kÀnts meningslösa först, men sÄ nÀr man börjar grÀva efter att hitta nÄgot bra i det hela, sÄ kanske man kommer underfund med att det faktiskt var en rÀtt sÄ bra dag ÀndÄ!

Det Ă€r som jag och min sambo; vi tycker inte vi gjort nĂ„got sĂ€rskilt pĂ„ en helg och har nĂ€stan lite Ă„ngest över att vi inte gjort sĂ„ mycket. SĂ„ börjar jag beskriva helgen för min mamma och i hennes ögon lĂ„ter det som att vi hunnit trycka in hur mycket som helst. TĂ€nk att man kan se sĂ„ olika pĂ„ saker och plötsligt börjar vi inse att vi faktiskt HAR gjort en hel del och inte ska ha dĂ„ligt samvete för att vi inte ”fĂ„ngade tiden”, utan vara rĂ€tt nöjda över att vi inte stressat det minsta, men hunnit med mycket Ă€ndĂ„.

Testa den du med! Vad kan du förlora pĂ„ det? Mer Ă€n 149 kr?😂 (Designtorget)

IMG_1808

 

SÄ tÀnker jag pÄ bokens kraft, plötsligt trÀder dagen fram pÄ ett helt annat sÀtt Àn jag kanske sett den, nÀr jag vÀl börjar frÄga mig sjÀlv vad jag gjort, vad jag utrÀttat för bra saker och hur nöjd jag egentligen faktiskt KAN vara över vad jag Ästadkommit med dagen.

Har inte testat den gröna boken Ă€n, som handlar om framtiden. Jag vill ta bok för bok och inte hetsa fram saker. LĂ„ta det ta sin tid att skriva ut den första nu. (Att ta det lugnt lĂ„ter inte alls som jag sĂ„ jag Ă€r mĂ€kta imponerad av mig sjĂ€lv med haha) Det Ă€r kul att gĂ„ tillbaka och se vad jag skrivit tidigare med. Hur jag mĂ„dde en viss dag och hur ett visst datum var extra speciellt för mig kanske. SĂ„ fĂ„r man minnas sina vardagar ocksĂ„ och inte bara de dagar man la ut pĂ„ Instagram 😉

 

Trevlig kvĂ€ll pĂ„ er!🌟

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s