Bästa tipsen för den stressade!🤯

Nu när mörkret fortfarande tar upp. stor del av dygnet, behövs det lite pepp i vardagen!

Mina bästa tips för att komma ner i varv när man är stressad/övertrött/splittrad eller helt enkelt uttråkad;

 

Meditation.

Trodde aldrig jag skulle säga detta, men efter i somras då jag började att meditera så fann jag lugnet i det och jag förstod innebörden i att använda sig av meditation. Ett bra sätt att samla tankarna för en stund, ta en liten paus i vardagen, ett sätt att stanna upp och känna av nuet eller helt enkelt ett lättare sätt för att komma ner i varv innan man ska sova. Den applikation jag använder mest just nu är ”Breethe” och ”Calm”. Du kan välja mellan att höra någon prata eller så kan du bara sätta på regnljud eller annat som distraherar och lugnar ner hjärnan för en stund ifrån alla tankar som kan snurra runt.

 

Läsa en bok.

Jag har tidigare varit dålig på att ta mig tid till att sätta mig ner med en bok och bara läsa och njuta av det, men ibland händer saker som gör att man känner sig nästan tvungen till att pausa och göra något som stimulerar hjärnan, men som också kopplar bort en från verkligheten för en stund. Tidigare läste jag mest bara kriminalromaner men nu har jag istället blivit helt såld på Feel good-böcker! Man mår så mycket bättre av att läsa om positiva möten, om vardagliga saker folk går igenom, men också tar sig igenom och kärlek är självklart en stark krydda! Jag har märkt hur jag förändrats av att ändra inriktning i vad jag läser, i riktiga livet så att säga. Det trodde jag inte skulle påverka mig så, men nu känner jag mig mer och mer boostad för varje bok jag läser som har en så kallad Feel good-anda. Mer sånt!

Tips på författare just nu; Jenny Colgan, Lucy Diamond och Sophie Kinsella. Tänk på att det finns många böcker att köpa online, om det skulle kännas krångligt att bära omkring på en bok hela tiden. Telefonen brukar ju alltid hänga med. Min bästa känsla är dock just att få plocka upp en bok och hålla i den fysiskt som är en del av grejen, just för att också komma ifrån mobilen och skärmtid för en stund, så för mig funkar riktiga böcker bäst.

 

IMG_9814.jpg

 

Ta en promenad.

Frisk luft är alltid bra. Lite motion mår man alltid bra av i kroppen, även om knoppen inte alltid hänger med. Den brukar också haka på när den fysiska delen mår bättre. Även om kanske hälsan inte är på topp så brukar ändå kroppen orka att ta en liten promenix. Känns det motvilligt är det kanske enklare att komma iväg med lite skön musik i lurarna. Ibland kan även en promenad utan mobil vara en bra idé. Lägg mobilen hemma och strunta i att tänka på hur lång tid du ska gå. Gå så länge du känner det känns bra i kroppen och du inte har hunnit bli helt slut eller känner dig stressad av det. Plötsligt kanske världen ser annorlunda ut när mobilen inte finns till hands.

Ibland kan jag känna att jag måste klocka mig själv, så jag verkligen tar mig ut i 20 minuter som jag vet min kropp mår bäst av. Det kan också peppa. Då har man en tid att passa för att ta en runda och planera i huvudet hur man borde gå. Detta kan lugna ner kroppen innan, då hjärnan redan ställt in sig på en rutin och vet vart kroppen ska. Det gäller att hitta sina egna knep för att känna att det känns bra. Ibland kanske dagsformen får bestämma vad som är bäst; utan mobil, klockad tid, vilken musik som ska lyssnas på, eller vart man ska gå.

 

Lyssna på podd.

Jag hade en period då musik rev upp så mycket känslor vad jag än lyssnade på. Som den HSP som jag är (High Sensitive Person) så kan ibland vissa saker sätta igång känslor, även fysiska och då får man bara hänga med i det. Musik var alltså ingen bra period just då. Så hörde jag talas om Josefin&Vanjas podd och jag blev fast på en gång. Vilka sköna bruttor! De snackar om livet och alla upp och nedgångar som det innebär. Helt underbart! Efter det började jag fiska efter fler och nu har jag grottat ner mig i alla möjliga; Framgångspodden, Värvet, Oprahs SuperSoul Conversations, Influencerpodden, P3 Dokumentär mfl. Acast tycker jag är bäst som app till detta. Testa lyssna på ett avsnitt av någon podd medans du tar en promenad. Det är en skön avslappning för hjärnan under tiden.

Har du några bra tips för att komma ner i varv/i fas? Bring it on!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s