Höst/vintermys🍁Autumn/winter fun🍂

Hej pÄ er!

LĂ€nge sen jag uppdaterade denna bloggen. Mycket har hĂ€nt under min sommar detta Ă„r. Det fĂ„r jag nog skriva om nĂ„gon annan gĂ„ng, men nu vill jag försöka tagga/peppa upp bĂ„de mig och andra inför vintern! Ja, det Ă€r ju dags för vinter igen. Jag Ă€r vĂ€ldigt kluven nĂ€r den vĂ€l kommer. LĂ€ngtan efter julen Ă€r stor. TĂ€nk alla hĂ€rliga ljus, den goda maten, mysiga musiken och snön jag Ă€lskar och mysiga kvĂ€llar med tjocksockar pĂ„ och..förkylning pĂ„ förkylning 🙄

Kalla morgnar, kalla dagar, kalla kvĂ€llar. MÖRKA dygn, regn och Ă„ter regn, kanske ingen snö alls? Ja, listan kan ju göras lĂ„ng pĂ„ bĂ„da sidorna. Kommer en pepplista pĂ„ vad man kan göra, lite lĂ€ngre ner hĂ€r😉 Men först en positiv och negativ lista. Ni fĂ„r gĂ€rna kommentera vad det stĂ„r pĂ„ era listor!

ItÂŽs been a long summer this year, but now itÂŽs time for winter and I will try to make the best of it. I think there’s a positive side AND a negative side of this side of the year.

The beautiful colours on the trees, the wonderful snow, Christmas with all the lights and the music and the food, and those cozy nights with long johns and..the dark days, getting a cold often, and cold days, tired body.. I’ve made a list down here of what to do when you’re out of suggestions. But first a list of positive vs negative things;

Positiva listan/positive things:

Underbara fĂ€rger pĂ„ löven😍 Love the colours on all leafs!

Sköna varma tröjor pĂ„!đŸ€©Â Cozy warm sweaters on!

Frisk luftđŸ€—Â Freeesh air!

Lyckan nĂ€r solen tittar fram 😎 Oh that happiness when the sun is out!

Bokfrossa!đŸ€“Â Wanna read so many books!

Negativa listan/negative things:

Var tog solen vĂ€gen?😏 So..where is the sun?

VĂ€rmen Ă€r borta😟 No heat anymore, warm days are over..

Detta MÖRKER😕 This darkness..

TrötthetenđŸ€šÂ Tiredness..

KĂ€nns som att dagen Ă€r slut redan pĂ„ eftermiddagen. Var Ă€r dessa hĂ€rliga sommarkvĂ€llar nu?!?đŸ˜«Â Feels like all days are over already at 4 pm..

SÄ hur ska man nu peppa inför detta mörker och kylan?

*LĂ€sa böcker! Jag lĂ€ser just nu ”Det lilla bageriet pĂ„ strandpromenaden” av Jenny Colgan. Hennes andra bok ”Den lilla bokhandeln runt hörnet”, lĂ€ste jag snabbt ut innan. BĂ„da Ă€r riktiga feel good-böcker!😃 Jag brukar annars mest lĂ€sa deckare, men har nu gĂ„tt över till att endast lĂ€sa böcker som gör mig gladare, som lĂ€mnar ett lyckligt avtryck.

Read books! Like ALL of Jenny ColganÂŽs books😍 ”The summer seaside kitchen” etc

* Positiva filmer/serier! Samma med filmer och serier just nu, inga thrillers och sĂ„nt som CSI, utan mest ”Friends” och ”Comedians in cars getting Coffee”. Positiva vibbar!đŸ€—

See happy movies or series like ”Friends” or ”Comedians in cars getting coffee”

*Äta ute! Även om kvĂ€llarna kĂ€nns kortare Ă€r det mysigt att gĂ„ ut och Ă€ta pĂ„ restaurang. Njuta av god mat och gott sĂ€llskap, bland folk, samt liv och rörelse. Ibland kan det kĂ€nnas lite dystert att komma hem till en tyst och mörk lĂ€genhet nĂ€r det Ă€ven Ă€r sĂ„ mörkt ute. Det kan vara vĂ€rt att lĂ€gga lite pengar pĂ„ mat ute nĂ„gon gĂ„ng i veckan.

Go to restaurants! Eat a nice meal and enjoy a night in town, instead of eating home

*TĂ€nda ljus hemma! Ljusslingor, levande ljus, lampor av alla de slag. MYS! Jag har köpt nĂ„gra pĂ„ Flying tiger. Billigt och bra😉

Candles, lights, lamps. Cozy!

*Fiska! Mest hela grejen av att vara ute i naturen, fÄ frisk luft och sitta pÄ en sten nÀr jag kollar om nÄgot nappar pÄ mitt metspö, det Àr som meditation för mig. Behöver inte ens nappa, utan kÀnslan av att sitta dÀr vid vattnet Àr helt saligt i sig.

Go fishing– itÂŽs like meditation

*Pimpla! SĂ„ istĂ€llet för att sitta VID vattnet, sitter man PÅ vattnet 😉 KĂ€nslan att sitta ute pĂ„ isen med ett liggunderlag under sig och pimpla, ger ungefĂ€r samma kĂ€nsla som att fiska pĂ„ hösten. GĂ€rna strĂ„lande sol och att man kan ta sparken ut till hĂ„let man sĂ„gat upp. SjĂ€lvklart med en termos i ryggan fylld med Kaffe, Te eller Varm choklad.

Go fishing in wintertime! It’s like medition.

*Gör snögubbar! Finns det rikligt med snö, Ă€r det himla kul att leka med snö Ă€ven om man kanske kĂ€nner sig för gammal för det. SlĂ€ng dig i snön, gör snöÀnglar, bygg snögubbar! Man blir aldrig för gammal för det!đŸ€©

Build a snowman! You’re never to old for that😉

*Åk snowboard eller slalom! Prova lĂ€ngdskidor om du inte gjort det Ă€n. Åk pulka, eller ta skridskorna till en rink! Njut av snön helt enkelt i backarna och pĂ„ isen😊

Go snowboarding och slalom! Bring your ice skates to the rink. Out and play in the snow!

Vad gör ni i höstmörkret/vinterkylan?

What do you do in wintertime?

IMG_8946

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s