Tankar som bankar💡Riding on a rollercoaster🎱

Tankar.. Jag Àr en positiv mÀnniska i grunden, men dÄ och dÄ smyger sig det grÄa vÀdret pÄ en och vardagens lunkande gör att humöret plötsligt en dag kan vara som en berg- och dalbana pÄ en och samma dag.

Jag satt och tĂ€nkte pĂ„ hur mycket ens egna tankar pĂ„verkar en, bĂ„de psykiskt och fysiskt.  Och hur det pĂ„verkar andra runt omkring en. Hur man tĂ€nker kan Ă€ndra en hel dag, att man Ă€ndrar instĂ€llningen redan nĂ€r man vaknar, om den startar med en negativ kĂ€nsla. Tanke; ”Vilken hĂ€rlig dag det ska bli!” Försök hĂ„lla kvar den tanken resten av dagen. Det kan bli grymt!

Happy quote

Jag provade för nÄgon dag sedan att försöka gÄ en hel dag utan att klaga pÄ nÄgot. Jag försökte ocksÄ att inte tÀnka negativa tankar. Kom en negativ kÀnsla, försökte jag att ersÀtta den med en positiv tanke. Det kan lÄta enkelt, men kan vara vÀldigt svÄrt, nÀr man vÀl börjar tÀnka igenom det. SmÄ saker man kanske irriterar sig pÄ under dagen, nÀr saker inte gÄr som man vill, nÄgon knuffar en i kön in pÄ bussen, eller man kanske Àr trött efter jobbet och hÀver ur sig nÄgot till nÀra och kÀra bara för att man Àr lite kinkig.

Startar man med en negativ instĂ€llning kan man misstolka lĂ€tt. Är impulsen positiv Ă€r det lĂ€ttare ocksĂ„ att skaka av sig problem och hinder. Man vĂ€nder lĂ€ttare en motvind till att se det som en morot och antar det som en utmaning istĂ€llet.

Hur gick det dĂ„? Det gjorde mycket att jag aktivt tĂ€nkte pĂ„ hur jag uppfattade situationer under hela dagen.  Även om vĂ€dret inte var det bĂ€sta, sĂ„ kĂ€nde jag plötsligt hur friskt det var ute och inte bara snĂ„lblĂ„st och kyla. Vi hade mycket att gĂ„ igenom pĂ„ jobbet, men istĂ€llet för att kĂ€nna som att dagen skulle bli en uppförsbacke, sĂ„ blev jag taggad över allt vi skulle hinna med och som jag kunde beta av pĂ„ min lista sen. Det var inte just den lunch jag sett sĂ„ mycket fram emot att Ă€ta den dagen, men de hade vĂ€ldigt god sallad pĂ„ restaurangen. Ja, ni fattar. SmĂ„ som stora saker kan göra skillnad!

Quote

HjĂ€rnan kan lĂ€tt gĂ„ in i en negativ snurr nĂ€r man Ă€r trött, kom jag fram till, för Ă€ven om jag Ă€r positiv vĂ€ldigt ofta, sĂ„ flackar tankarna nĂ€r jag Ă€r trötter. Genom att tĂ€nka till pĂ„ varje liten grej jag kunde förĂ€ndra, sĂ„ Ă€ndrades snabbt min instĂ€llning till dagen đŸ€©

Försöker man hÄlla en positiv tanke i huvudet nÀr man vÀl gÄr in pÄ jobbet/kommer hem/trÀffar en kompis, sÄ kanske man fÄr en helt annan dag/kvÀll.

Försök gĂ€rna du med! 🙂

— * —

Thoughts.. I’m a happy person, but sometimes in the grey soggy weather when you feel like one day can be all sunshine and the other one grey as hell, that happy face can disappear for a while, and suddenly it feels like you’re on a rollercoaster, both heading up and down at the same time😆

I was thinking about how our thoughts affects on how you feel physically and psychological, and how it affects others around you. Your thoughts can change a whole day! If you wake up with a negative feeling but start thinking; ”This is gonna be a great day!” you can change it from the start.

b8d33173a34feed7616b6a8fd2ed8841--ugly-people-quotes-happy-people-quotes

Last week I picked a day, and that day I tried not to complain on anything for the whole day. If a negative feeling came, I tried to change it with a positive mind. Maybe it sounds easy, but if you start thinking about every little thing, even your thoughts, itÂŽs hard not to think any negative thoughts. ItÂŽs the little things, like being tired after work, and start complaining at once to your partner, while entering the door, get annoyed at a person sitting on the bus talking way to loud in his telephone etc. Small things in life you often don’t even notice, but itÂŽs affecting you.

So how did I do?

By active thinking about how I responded in different situations, I realized how easy it is to start with a negative thought, but also how easy it is to end with positive mind 😊 It®s also the little things, like it®s the wrong lunch you were looking forward to, but maybe you get a better one instead, you stepped into a gum on the street, but maybe you met a good friend of yours because you had to stop for a while and clean it off your shoe. It®s a lot to do at work, but maybe its the best challenge ever! etc.

What I did notice, is that the brain can easily go into a negative spin when your tired.

Try to hold a positive mind while coming to work/coming home to your dear ones/meeting up a friend, and maybe your evening will turn out to be so much better then you thought from the beginning.

Screen-Shot-2014-05-04-at-9.35.57-AM-640x642

Make your negative thoughts be a challenge and an asset, instead of seeing it as a setback that draws you down.

You should try it!đŸ€©

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s