Blood donor!👍

GĂ„tt till Blodcentralen. Jag har tĂ€nkt pĂ„ detta ett lĂ„ngt tag, men har inte kommit mig för att gĂ„ och lĂ„ta mitt blod bli testat. Nu var det dags! BlodvĂ€rdena sĂ„g bra ut dĂ„ jag var dĂ€r och lĂ€mnade test för blodet och nu har jag fĂ„tt okej pĂ„ mitt blod, sĂ„ nu Ă€r jag sĂ„ att sĂ€ga ”good to go” 🙂 Man fĂ„r ett sms med pĂ„minnelse vilket Ă€r bra, sĂ„ man kan hĂ„lla koll pĂ„ nĂ€r det Ă€r dags för att kunna lĂ€mna blod igen. Man mĂ„ste vĂ€nta ett tag mellan gĂ„ngerna; Om du Ă€r kvinna kan du lĂ€mna blod högst tre gĂ„nger per Ă„r och som man, fyra gĂ„nger.

TÀnk att det tagit sÄ lÄng tid att gÄ dit.. Tidigare har jag tÀnkt att eftersom jag Àter en del mediciner som astmaspray, allergitabletter och sÄnt, sÄ kanske mitt blod inte Àr bra nog. Hur kan jag ha tÀnkt sÄ? Visst, man ska berÀtta om man Àtit Ipren tex som det gör skillnad att inte stoppa i sig nÄgot alls, men jag ska försöka att hÄlla mig borta frÄn huvudvÀrkstabletter sÄ jag inte har nÄgot alls i blodet som pÄverka, dÄ det kan göra att inte alla fÄr ta del av mina pÄsar pga allergier, om de skulle behövas.

Vill inte heller vakna upp en dag och inse att det kanske Àr jag som varit med om en olycka och Àr den som behöver hjÀlpen att fÄ blod, men inte bidragit till andra..!

 

Det kan verkligen rÀdda liv. Ca 5 dl lÀmnar man vid varje tillfÀlle och man kan ge ca 3 ggr per Är.

DÄ min far genomgick en bypass för mÄnga Är sedan, tappade han mycket blod dÄ det blev lite komplikationer. Utan hjÀlp med tillförsel av blod, hade han inte klarat sig den dagen.

Nu vill jag ge tillbaka och hoppas ni som lĂ€ser detta ocksĂ„ gĂ„r och testar om ni har bra blodvĂ€rden och kan bli blodgivare. Det kan rĂ€dda liv! 🙂

 

Du kan gÄ in hÀr och lÀsa mer om var just DU kan lÀmna blod.

— * —

 

Been at Blodcentralen to test my blood. I want to help, and now also know I can to become a blood donor, so I can save lives! You can help too!

My father did a bypass a couple of years ago. There were some complications with the operation, so he lost a lot of blood. Without help, he wouldn’t survived that day.

I donŽt wanna wake up one day,  being the one in need, without helping out before.

 

Become a donor, you can save lifes! 🙂

 

IMG_4042-2.jpg

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s